Login
Gratis Blauwdruk Pijnbestrijding

  • nek

    nek

Aanvraag Gratis E-book

Aanmelden

Vraag hier uw GRATIS E-Book aan.

Meest gelezen artikel

Sport, triggers en hete stenen!

Geschreven door  Erika Oudshoorn
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sport:

Mijn naam is Erika Oudshoorn en ik ben sinds 2005 werkzaam als sportmasseur.

Iedere dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag  heb ik praktijk bij Groepspraktijk BeterLeven, Schinkelsebaan 1 in Capelle a/d IJssel  Capelle XL, telefoon 085-0471460

Het blijft bijzonder om te zien hoe spieren reageren op verkeerde houding of andere problemen van het lichaam

Stress, verkeerde houding, overmatige of verkeerde belasting kunnen spanning geven op de spieren.

In dit geval kan een goede (sport) massage verlichting geven.

Door de massage wordt de doorbloeding van de spieren verbeterd waardoor er ontspanning ontstaat en de spier beter in staat is zijn normale werk te doen.

Voor verschillende klachten zijn er verschillende massages.

Het meest bekend is de sportmassage, het doel van sportmassage is om blessure te voorkomen en de spier sneller te laten herstellen na een activiteit.

 

De reden voor een sportmassage kan zijn:

  • Lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Compensatie voor dagelijkse arbeid.
  • Compensatie tegen bewegingsarmoede
  • Het langer mobiel blijven.
  • Stimuleren van de bloedcirculatie
  • Het voorkomen van degeneratieve verschijnselen van het bewegingsapparaat.

 

Triggerpoints:

Omdat veel mensen klachten hebben waarbij de oorsprong maar niet gevonden wordt, wilde ik me er verder in gaan verdiepen.

Daarom ben ik de opleiding tot triggerpointcoach gaan volgen. 
Sinds maart 2016 ben ik triggerpoint therapeut en ondertussen ben ik nu ook triggerpoint coach.

Met deze kennis kan ik meer mensen blijvend van hun soms al jarenlange klachten afhelpen en een beter inzicht geven van de oorzaak en wat ze er zelf aan kunnen doen.

 

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaal tunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Het systeem van zelfmassage biedt vaak in korte tijd verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven.

Na een triggerpoint behandeling gaan we samen (de masseur en jij) samen in overleg welke triggerpoints het meest actief zijn en dus de grootste pijn veroorzaken. Daarna volgt een uitleg hoe u de triggerpoints zelf kunt behandelen. Dit omdat u de pijn het beste voelt en u zichzelf iedere dag kunt behandelen. Dit kost vaak niet meer dan 5 minuten per dag.

De massage van het triggerpoint spoelt het weefsel schoon en helpt de vastgelopen punten in het triggerpoint weer los te komen. Door direct op de triggerpoints te werken, is de zelfmassage de veiligste, meest natuurlijke en een heel effectieve vorm van pijntherapie.Bindweefselmassage:

Bij mensen die het idee hebben dat ze “vast” zitten kan het zijn dat de huid en het bindweefsel verkleefd zijn. Door deze los te maken verbeter je de doorbloeding en mensen hebben direct het gevoel “losser in hun vel” te zitten. Vaak is de combinatie met een ontspannings- of sportmassage ideaal.Hot stone:

Warmte geeft ontspanning aan de spieren.

In dit geval gebruiken we stenen die de warmte lang vasthouden en gevormd zijn door de natuur zodat ze heerlijk aanvoelen op de huid.

Een hotstone massage geeft diepe ontspanning bij strakke spieren, stress en weinig energie.

Vooral de combinatie van eerst sportmassage en dan eindigen met hostone- massage geeft een geweldig resultaat.

De hotstone massage (eventueel in combinatie) duurt 60 minuten en is ook als duo behandeling te boeken.

 

Super Verwennerij

Groeps uitje, leuk met vrienden, familie of collega's.

ieder 45 minuten een massage + 45 minuten een klankschalensessie met natuurlijk koffie en thee met allerlei lekkers.

Dit is te boeken voor 12 personen.  57,50 euro / persoon
Om de kwaliteit te waarborgen is Vol ook echt Vol dus wees er snel bij!

 

Wil je ook een goede sport-, bindweefsel-, triggerpoint-, hotstonemassage of een combinatie? Neem dan contact op met Groepspraktijk BeterLeven om een afspraak te maken. 
Wij zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 085 047 1460.  
Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere. Dit kan door middel van de sociale mediaknoppen hieronder.

 

Lees 317 keer Laatst aangepast op donderdag, 11 mei 2017 13:57
Meer in deze categorie: « De 7 Helende Klanken

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Aanbiedingen