Login
Gratis Blauwdruk Pijnbestrijding

 • nek

  nek

Aanvraag Gratis E-book

Aanmelden

Vraag hier uw GRATIS E-Book aan.

Meest gelezen artikel

Lage Rugpijn

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

" Als Je Weet Hoe Is Rugpijn Makkelijk (Zelf) Te Behandelen!" Misschien ken je dit gevoel wel. Die intense pijn in je onderrug nadat je iets zwaars hebt getild. Dat je vanwege de pijn niet meer kunt slapen. Je hebt zoveel pijn dat je mondhoeken ervan gaan hangen. Het lijkt wel of de kromming bijna uit je onderrug is verdwenen, dat je bekken op slot zit in een soort van achteroverkanteling en je kunt bijna niet meer lopen. Misschien ben je ervan overtuigd dat je je ruggengraat hebt beschadigd. Van de dokter heb je spierverslappers en pijnmedicatie gekregen. Maar zodra je deze niet slikt begint de pijn weer van vooraf aan. Je bent naar de fysio en de chiropractor geweest. Maar tot nu toe heeft niks je geholpen en waren de oplossingen maar tijdelijk.


Komt dit verhaal je bekend voor? Niet echt fijn, inderdaad.


Het goede nieuws is; Er iets aan te doen is.


Een van de voornaamste veroorzaker van pijn in de onderrug zijn triggerpoints in de middelste bilspier (gluteus medius). Veel lage rugpijn zou snel voorbij zijn als de juiste aandacht werd gegeven aan de gluteus medius.


De pijn die triggerpoints in de gluteus medius veroorzaken voel je in je onderrug , meestal op de plek waar je broekriem zich bevindt. Je kunt hem zelfs tot in je billen en je heupen voelen.


Deze rugpijn kan verschrikkelijk pijnlijk zijn, je arbeidsongeschikt maken en je uithoudingsvermogen aantasten. Door de pijn in je heupen kan het moeilijk zijn een houding te vinden waarin je lekker kunt slapen. Doordat je slecht slaap raak je  oververmoeid en een depressie ligt op de loer. Ook kan de pijn in zowel je heupen als in de onderrug het lopen vrijwel onmogelijk maken.


Als de gluteus medius verkort is door triggerpoints, kan het zijn dat hij de rand van je bekken omlaag trekt waardoor je onderrug afvlakt. En vrij bewegen bijna onmogelijk maakt vanwege een achterovergekanteld bekken.


Hoe naar dit verhaal ook klinkt gelukkig is er ook goed nieuws. Want de enige reden waarom je nog steeds pijn problemen hebt is omdat je nog niet over de juiste informatie beschikt. Als je weet hoe is het simpel .


Wil je meer weten over hoe je deze pijn zelf kunt bestrijden? Kom dan naar de training Het Geheim Achter Pijn. Natuurlijk ben je ook van harte welkom op het open spreekuur.


Laat ons weten hoe jouw zoektocht naar antwoorden op je lage rugpijn is verlopen en misschien mag je wel gratis naar de training het geheim achter pijn. Kijk even naar de voorwaarden.

 

Op jouw gezondheid!

Lees 23765 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 maart 2012 16:09

2 reacties

 • Reactielink Nathalie Koster dinsdag, 27 mei 2014 08:56 Geplaatst door Nathalie Koster

  Beste Gonul,

  Bij 75% van alle chronische pijnen zijn triggerpoints betrokken. Bij rugklachten ligt dit percentage nog hoger.

  Kijk of er bij jou ook triggerpoints actief zijn. Als ik je verhaal zo lees denk ik dat dat wel het geval is.

  Je kan op http://www.wegmetlagerugpijn.nl een gratis les aanvragen die help om triggerpoints te deactiveren en je rugpijn te reduceren.

  Als je liever "echte" hulp wil ben je natuurlijk ook van harte welkom bij Pijn Poli Nederland.
  De eerste sessie ( intake + behandeling) is gratis.
  Kom ons gerust uitproberen.
  Onze contactgegevens staan op de site.

  Heel veel sterkte.

 • Reactielink gonul zaterdag, 24 mei 2014 18:54 Geplaatst door gonul

  Als ik halfvijf uit werk dan begint de pijn ik kan haast niet lopen van de pijn wat kan ik doen help mijn aub

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Aanbiedingen